Το μέλι αποτελεί ένα από τα πιο ευεργετικά τρόφιμα για την υγεία μας…
Τονώνει τις φυσικές μας άμυνες, δυναμώνει τους μυς, δίνει διαύγεια στο μυαλό, απολυμαίνει και ρυθμίζει το πεπτικό σύστημα.
Στα ωφέλιμα συστατικά του μελιού συγκαταλέγονται τα φυσικά σάκχαρα, νερό, μικρές ποσότητες ασβεστίου, βιταμινών Β, κάλιου, μαγνησίου, σιδήρου και φωσφόρου.
Σε αντίθεση με ό,τι υποστηρίζουν τα παραδοσιακά γιατροσόφια, δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις πως το μέλι αποτελεί τροφή ενάντια στο βήχα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό που κάνει το μέλι σύμμαχό μας για τα κρυολογήματα είναι το γεγονός πως, αν συνδυαστεί η κατανάλωσή του με γιαούρτι, μπορεί να αυξήσει την ανάπτυξη, τη δραστικότητα και την επιβίωση των προβιοτικών, και επομένως να ενισχύσει το ανοσοποιητικό.
Το χρώμα του μελιού είναι χαρακτηριστικό της προέλευσής του και θεωρείται ένα από τα κύρια κριτήρια ποιότητας που επηρεάζει την προτίμηση του καταναλωτή. Το σκουρόχρωμο μέλι είναι πιο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία.
Μία κουταλιά μέλι στο γάλα, μεγιστοποιεί την απορρόφηση του ασβεστίου.
post4life.gr